< Terug

29 mei 2024

Gefeliciteerd met uw (eerste) kindje! Maakt u wel een afspraak bij de notaris?

De babykamer verven, kleertjes shoppen, opvoedboeken lezen, en óh ja, langs de notaris. Het opstellen van een testament is van groot belang wanneer u een kind krijgt, of al heeft.

 

Ten eerste kunt u in uw testament een voogd benoemen. De voogd is de persoon die voor uw kind zal zorgen wanneer beide ouders zijn overleden voordat uw kind 18 jaar oud is. In het testament kunt u vastleggen wie u deze rol wenst te geven. U kunt ook een reserve-voogd benoemen, voor het geval de eerst gekozen voogd de rol niet op zich kan nemen.

U kunt daarbij ook uw wensen en instructies laten opnemen.

 

Ten tweede is het mogelijk om een bewind in te stellen over het vermogen van uw kind. Als uw kind de leeftijd van 18 jaar bereikt, is hij of zij op grond van de wet meerderjarig en eindigt het ouderlijk gezag of (als beide ouders zijn overleden) de voogdij. Als u uw kind ook na de 18e verjaardag wilt ondersteunen en/of begeleiden bij het financieel beheer van het erfdeel, kunt u een bewind instellen over hetgeen dat kind van u erft. U bepaalt zelf welke spelregels u van belang vindt en tot welke leeftijd dit bewind geldt.

 

Het liefst zien we u al op kantoor voordat uw kindje is geboren. Hiermee kunnen mogelijke nare situaties worden voorkomen. Indien u hier meer informatie over wenst, kunt u contact met ons opnemen.

Voor het maken van een afspraak kunt u ons telefonisch bereiken via 088-0247800 of per mail via info@daadnotarissen.nl. U bent van harte welkom op één van onze vestigingen in Beek, Beuningen, Druten of Groesbeek.